☰ Menu
Clon.cz

Jak dostat vlastní zvonění do iphone

Na OS X používám  iRingTones, na iphonu garageband. 

Jak na pozadí ve vysokém rozlišení ve wordu?

Vím, že word není pro dtp určen, že je to šmejd, ale co nadělám, když lamy nic jinýho neznaj. Chtěl jsem udělat šablonu, kam se zadaji do textboxu (přesně napozicovanych) informace a pod to hodím pozadí s logama a grafikou. Jenže co se nestalo. Word neumí vložit pozadí víc jak 72 dpi (měl jsem 300 dpi). Teda umí, ale převzorkuje a roztáhne si ho na 72, takže humus jako prase. Jak z toho ven?

Přesun DIVu, odkazu, tabulky, objektu pomocí jQuery

Představme si situaci, kdy chceme přesunout např. div do jiného divu v rámci DOMu. Stačí k tomu jednoduchý příkaz v javascriptu za pomocí knihovny jQuery.

$("co přesunout").appendTo("kam to přesunout");

Takto lze přesunout cokoliv (odkazy, divy, obrázky atd).

Jak udělat selekci ohně ve photoshopu

V dnešním tutoriálu prozradím, jak velmi jednoduše vyselektit oheň z fotografie a mít následně průhledné pozadí. Co k tomu potřebujeme? No přeci photoshop, nějakou fotku ohně na tmavem pozadí, nejlépe černém.

Lidé, stroje, dopravní prostředky jako loutky nebo modely

Tenta efektní fotografie je dá buď udělat speciálním objektivem nebo použít photoshop a udělat pár úprav. Ukázkovou fotografii jsem si našel ve free fotobance Stock.XCHNG. Nejlepší je, pokud je fotografie vyfocena ze shora, například ze střechy. Tak a jdeme na to.

Jak na pseudo 3D odraz ve photoshopu

Jestliže máte nějaký vhodný obrázek, kterému chcete udělat 3D zrcadlení obrázku a la apple, stačí si přečíst tento článek, spustit adobe photoshop a zvládnete to také.