☰ Menu
Clon.cz

Roman Bílek

Bio Roman Bílek obecně

Jmenuji se Roman Bílek a narodil jsem se ve Znojmě léta páně 1983. Bydlím u plážových hřišť ve Znojmě, ale většinou jsem k zastižení v Brně. Jsem vyštudovaný bakalář v ekonomické informatice. Mám za sebou i střední školu v zemědělském oboru. Baví mě sport, lidi, grafika a web, který mě i živí.

Roman Bílek a web

K tvorbě stránek jsem se dostal už jako malé pachole v roce 1997, kdy za pomocí nechutně "dobrého" editoru frontpage jsem vytvořil svoji první stránku. Následovalo hluché období, kdy jsem se k webu vůbec nedostal. Až v roce 1999 začala moje webová pouť naplno. Spolu se Zdeňkem Doležalem jsem vytvořili obludné dítko PSYCHO, které díky bohu již neexistuje. Stránky byly tvořeny díky již zmiňovanému frontpejdži. Jednoho dne, nevím co mě to napadlo, jsem si řekl, že chci vědět co ty zvláštní značky ve zdrojovém kódu dělají. Odpoledne strávené samostudiem se vyplatilo a na světě byl můj první tabulkový design.

Následovaly pokusy s ASP, které neměly dlouhého trvání. Po rozpadu týmu PSYCHA, šel každý svoji cestou, ja se vrhl na PHP. Po úmorném měsící pachtění vznikl můj vlastní, první, osobní megaprojekt tones. Šlo o melodie na mobil a vtipné sms. Na svou dobu byly stránky velice dobře navštěvované, 900 UIP denně byl velice dobrý výsledek, který jsem již nikdy nenapodobil :).

Roman Bílek a clon.cz

Kvůli častým výpadkům freehostingů jsem přesedlal na vlastní doménu a placený hosting. Dne 13. 10. 2002 vznikla tato doména, ano je to již nesmírně dlouho, skoro internetový pravěk. Obsah byl velice podobný jako na sešlém tones, přibyly nějaký vtipný hlášky, pan Hovno, Aduška na-há, bazarCD, seznamka atd.

Kvůli totální časové tísni, komentářovému spamu, OSE a jiným hudebním vyděračům jsem bez varování clon.cz smazal. Nelituji toho, odpadl ten zatuchlý prach co na clonu byl. Vyhodil jsem všechny ty puberťáky, všechny věrné návštěvníky, prostě všechny.

No jo, jenže rok se sešel s rokem, clon.cz pořád prázdný a Já nevědel co s ním. Již dlouhou dobu ve mě nějakej malej červík hlodal tu nezjištnou vlastnost, pravil bych ješitnost, možná, narcismus, zřejmě. Vždy jsem chtěl svoje "díla" ventilovat, ukázat, že něco dovedu. Ano, preznetuji sebe sama, svoje dovednosti. Nezáviďte.